Behandelingen

Globale behandeling aanmeten van een kunstgebit of kunstgebit op implantaten

Na het kennismakingsgesprek en het mondonderzoek wordt u nog een aantal keren terugverwacht voor behandeling. Hieronder volgt een omschrijving van de behandelingen die u zult ondergaan:

1. De eerste afdruk:

Er worden van uw boven- en onderkaak met zogenaamde “confectielepels” afdrukken gemaakt. Op deze afdrukken worden de “individuele lepels” gemaakt

2. De definitieve afdruk:

Deze afdrukken worden gemaakt met lepels die al het model van uw kaak hebben. Eerst worden de randen opgebouwd met een warm materiaal en daarna wordt de detailweergave afgedrukt. Ook worden tijdens deze behandeling de tanden uitgezocht. Indien u bepaalde wensen heeft hieromtrent kunt u dat kenbaar maken. Heeft u eventueel een foto van uzelf met uw natuurlijke tanden kunt u deze meenemen. U heeft wat betreft kleur, vorm en grootte van de tanden alle inspraak.

3. Het beetbepalen:

Hierbij wordt bepaald op welke hoogte u straks met uw kiezen op elkaar gaat bijten en hoe ver uw tanden naar voren of naar achteren geplaatst moeten worden. De kleur van de tanden die in de vorige behandeling zijn uitgezocht kunt u bekijken voordat ze in de proefprothese worden gezet. In vele situaties wordt er een face-bow registratie toegepast om de functionaliteit te vergroten.

4. Passen in was:

Er is een “proefprothese” gemaakt die u voor de spiegel in uw mond kunt bekijken. De tanden en kiezen zitten nu in was. De prothese zit nog niet strak maar u kunt wel zien hoe u er straks uit komt te zien. Indien u iets niet mooi vindt kan dit nog veranderd worden. Als u tevreden bent met uw nieuwe uiterlijk wordt de prothese definitief gemaakt. Achteraf veranderen is niet meer mogelijk.

5. Plaatsen:

De prothese is klaar en wordt nu geplaatst. U krijgt voorlichting omtrent het indragen en een handleiding mee naar huis. U zult na het plaatsen van de prothese misschien nog enkele keren terug moeten komen om kleine pijnplekjes te laten ontlasten.

Afspraak maken

Neem eenvoudig contact met ons op.

Maak afspraak

Heeft u vragen?

Stel uw vraag en wij nemen contact met u op!

Stel uw vraag